Hoppa till sidans innehåll

Terräng DM / SM 2021

26 OKT 2021 17:05
  • Skapad: 26 OKT 2021 17:05

” I helgen avgjordes Terräng-SM i Höganäs. Klubben hade en aktiv på plats, Ebba Cronholm, som ställde upp i 4000m i klassen F16.

Ebba gjorde ett genrep på förra helgens terräng DM i Värnamo, där samma distans sprangs i Borgens friluftsområde. Med på DM i Värnamo fanns även Kyra & Elice Gunnarsson- som sprang i klassen F19 och Lova Elwing som sprang i F15. Alla dessa flickor knep medaljer. Kyra vann F19, Elice tog silver och Lova vann F15. Ebba vann F16 och var dessutom bästa senior i stora DM och fick även guld i den klassen. Dessutom vann tjejerna bästa klubblag i DM och knep ett lag guld. Både till sig själva och till klubben.

För Ebbas del stundade då helgens SM sedan. Banan var förlagd till flygfältet utanför Höganäs och innehöll ett vattenhinder och flera höbalar som skulle passeras. Banan var lätt kuperad och underlaget mestadels gräs och lera. Banan mätte något kortare än 4000m och tiden för Ebba i mål, efter två varv och ett ca 500m långt upplopp på fältet, var 12:35. Ebba var 1 sek bakom segrarinnan och spurtade förbi ett par tjejer på upploppet. F16 flickorna sprang tillsammans med F17 flickorna och Ebba var totalt sett tvåa av samtliga flickor i mål. Stort grattis till detta silvret och en enastående säsong som innehållit flera USM guld, landslagsdebut på Finnkampen och nu ett terräng SM silver”

Ebba Cronholm

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info