Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Årets Ungdomsledare 2021

19 MAR 2022 16:34
  • Skapad: 19 MAR 2022 16:34

Svensk Friidrott riktar ett stort grattis till Mia Jansson och hennes klubb Ljungby FIK till Mias utmärkelse till ”Årets Ungdomsledare 2021” inom friidrotten, ett pris hon delar med Åke Jernberg från Täby IS. Juryns motivering för Mia lyder:

Med ett oklanderligt engagemang och driv har denna ledare gjort avtryck, lokalt som nationellt på svensk friidrott. Via sin filosofi om att ’alla ska med’ har hon fått föreningen att växa både på bredd- och elitsidan. På arenan är hon orädd, samarbetsvillig och otroligt varm. Utanför arenan en person de aktiva kan anförtro sig till. Hon får sina aktiva att känna sig sedda, delaktiga och unika vilket har resulterat i en framgångsrik verksamhet där ungdomar vill stanna i. För friidrottens tillväxt och attraktivitet i Ljungby har Mia Jansson spelat en stor roll.

När det saknades mångkampstävlingar var Mia katalysatorn till att ta fram det som idag är den populärt återkommande tävlingen Ljungby mångkamp. Då ville man skapa tävlingsmöjligheter för klubbens medlemmar. Nu är tävlingen en samlingsträff för mångkampare på olika nivåer runt om i Sverige

I en förening som vuxit, brutit ny mark och fått fler medlemmar har Mia också lyckats få till en familjär och trygg miljö, både för andra ledare och aktiva. Aktiva beskriver klubben som sitt ’andra hem’ där uppskattning och acceptans är a och o. Och där navet i föreningen heter Mia Jansson.

Vi hoppas att Ljungby FIK känner stor stolthet över att ha en ledare som Mia i föreningen, och utmärkelsen och juryns motivering får ni givetvis gärna publicera i era medier samt informera lokalmedia om. Mia har informerats via telefon och Expressens listning i samband med den digitala Friidrottsgalan som sändes på Expressen igår. Vi beklagar att vi pga pandemin inte kunnat bjuda in till en traditionsenlig Friidrottsgala där Mia även hade fått ta emot priset på plats på Berns i Stockholm, men vi kommer att se till så Mia får sin statyett som symbol för priset, och vi hoppas på att åtminstone få bjuda in Mia till kommande friidrottsgala som gäst.

Vänliga hälsningar

Magnus Malmsborg

Evenemangsansvarig/Event Manager

SVENSK FRIIDROTT

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info