Hoppa till sidans innehåll

Årets kille & tjej samt årets prestation 2020

15 MAR 2021 19:58
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 19:58

Presentation Årets kille 2020 och dessutom Årets prestation 2020: Jacob Thelander. Tog JSM guld i Mångkamp (10 kamp)

Motivering: Jacob tränar för närvarande mestadels i Växjö på FIG men representerar stolt Ljungby FIK när han tävlar. Jacob visar ett engagemang och målmedvetenhet som gynnar honom i sitt aktiva liv. Jacob är den förste i LFIKs historia (sen 1988 ) som hoppat 2 m i höjd! Grattis! Motiveringen för Årets prestation: Klubben vill belöna Jacobs fina prestation på hemmaplan, ett JSM guld i Mångkamp. Prestationen han gör under sin tävling är enastående, där han visar sin storhet genom att ta flera personliga grenspecifikt rekord som tillslut mynnade ut i Mångkampsrekord och guldmedaljen. Även ett stort Grattis till uttagningen till Landslaget.

Vi har också ställt lite frågor till Jacob:
1: Vilket är ditt bästa friidrottsminne 2020?
- Mitt bästa friidrottsminne är Mångkamps SM i Ljungby, där jag även tog SM Guld för första gången.
2: Hur tränar du i dessa corona tider?
-Jag tränar i Telekonsult arena i Växjö men även i deras gym high performance center (HPC). Jag håller mig till min grupp och även håller corona reglerna såsom avstånd och använder handsprit.
3: Har du något speciellt mål för 2021?
-Mitt mål är att göra så bra som möjligt utifrån de förutsättningar jag har. Sedan få vi se vad de leder till. Kanske till Nordiska mästerskapet i Mångkamp och/eller EM för J20 i Tallin i Juli i nån individuell gren eller i Mångkamp.
4: Blir det någon förändring i din träning nu 2021?
- Det har varit lite uppehåll i de olika hallarna och vart vi ska träna under 2021 men för det mesta så har det fungerat bra. Tanken är att jag ska kunna köra på som vanligt och att det ska bli tävlingar som vanligt 2021.
5: Vad är det bästa med friidrott?
-Allsidig träning samt en sjukt bra gemenskap. Jag tycker samtidigt tävlingar är de bästa men för att komma dit så måste träningen också fungera och då är det viktigt med en bra gemenskap.
6: Har du någon idrottslig förebild?
- Just nu är det Marcus Nilsson ( en av Sveriges bästa Mångkampare som Jacob tränar tillsammans med ) På grund av hans kunskap och satsning som elitidrottare.

Presentation av Årets Tjej 2020: Ebba Cronholm som tog 3 st USM silvermedaljer i 800m, 1500mHinder och 2000m.

Motivering: En tjej med stort fokus och träningshjärta. @ebba.cronholm visar målmedvetenhet i allt hon tar sig för, en egenskap som kan ta henne långt. Ebba satte även nytt Smålandstekord i Hinderloppet med 15 sekunder. Grattis!

Vi har också ställt lite frågor till Ebba.
1. Vilket är ditt bästa friidrottsminne från 2020?
- Mitt bästa minne från 2020 är USM i Norrköping, då jag tog tre silver. Men även mitt första usm där jag tog brons.
2. Hur tränar du nu i dessa coronatider?
- Just nu tränar jag på som vanligt, både fotboll och friidrott. Jag tränar friidrott en dag i veckan inne i Ljungby och en dag i Växjö. Men tidigare har hallarna varit stängda och då har vi endast tränat ute.
3. Har du nått speciellt mål inför 2021?
- Mitt mål är att forsatta utvecklas och kunna träna på som vanligt. En bonus skulle ju vara att ta ytterligare medaljer på usm, där det stora målet är ett guld.
4. Blir det nån förändring i din träning nu 2021?
- Den största förändring i träningen blir att flytta till Växjö där jag ska gå friidrottsgymnasiet. Det kommer bli väldigt roligt och spännande.
5. Vad är det bästa med friidrott?
- Det bästa med friidrott är att gemenskapen som man har både i träning och på tävlingar. Men också den allsidiga träningen som bygger upp kroppen och som också hjälper mig mycket i fotbollen.
6. Har du nån idrottslig förebild?
- Skulle inte säga att jag har en specifik förebild. Men jag tycker att Jakob Ingebrigtsen och Therese Johaug är två grymma idrottare.

Jacob

Ebba

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info