Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Jacob Thelander uttagen till OS-satsning

01 APR 2022 20:58
  • Skapad: 01 APR 2022 20:58

Jacob Thelander med SOK:s OS-satsning
”Känns inspirerande”

Jacob som både vann SM-guld och Smålänningens guldmedalj 2020 fick i slutet på Januari ett oväntat besked men sannerligen roligt besked från Sveriges Olympiska Kommitté. 18-åringen är en av tolv friidrottare född 2001-2004 som är uttagen till SOK:s framtidssatsning ”Olympisk Offensiv”. Satsningen vänder sig till aktiva som aspirerar på att ta steget från juniorelit till världseliten för seniorer. För att komma med i gruppen ska man har placerat sig topp-8 under säsongen 2021 på EM eller VM för ungdomar.

Inomhussäsongen blev det inte mycket av för Jacob. Skador under hösten ställde till det men nu är formen bra, berättar han. Han har kört mycket cykel och styrketräning och kroppen känns bra.

Målsättningen med säsongen är Junior VM i Colombia. Att kvala in till VM är inte helt enkelt, men han får göra det på hemmaplan. - Först och främst ska jag försöka kvala in, det blir på Ljungby mångkampen. Det är ju inte helt enkelt att hålla på med mångkamp, allting måste stämma. Man kan inte leka fram ett personligt rekord, liksom. Men det är mitt stora mål som jag hoppas att jag klarar.

En stor möjlighet för honom och hans tränare Tobias Olsson att utvecklas framöver.

Kort utdrag från Smålänningen (text Simon Nyman / bild Carl Andreasson)

Jacob Thelander

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info