Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ebba Cronholm officiellt uttagen till UEM i Jerusalem

22 JUN 2022 22:15
  • Uppdaterad: 22 JUN 2022 22:15

Grattis Ebba! Äntligen är det officiellt att du blivit uttagen till att representera Sverige på ungdoms EM i Jerusalem.

Ebba har kvalat in i 3 st grenar, 800m 2:09.89 (kvaltid 2:10.00), 1500m 4:29.58 (kvaltid 4:35.00) och 2000m Hinder 6:40.20 som Ebba sprang på i sitt hittills första lopp på Världsungdomsspelen i fredags (kvaltid 7:15.00). Att man klarat en kvaltid är ingen garanti att man blir uttagen av landslagsledaren, utan det är flera faktorer som påverkar en uttagning skriver Svenska Friidrottsförbundet på sin uttagningssida. B la gäller ”att man  fysiskt, tekniskt och mentalt förberedd på att prestera på personlig toppnivå vid UEM”

Ebba själv säger att ”det känns fantastiskt, jättekul och spännande. – Jag har ju representerat Sverige en gång tidigare på ungdomsfinnkampen, på 800m, men detta känns ju betydligt större att få springa för Sverige på ett Mästerskap”.

Ebba berättar vidare att hennes mål denna säsong bara har varit att sig till detta Mästerskap och att hon då nu ska få åka dit känns otroligt skojigt och att hennes främsta mål bara är att göra sitt bästa för att det ska räcka så långt som möjligt. Men såklart hoppas hon på en finalplats!

UEM i Jerusalem avgörs mellan perioden 4-7 juli. Löpningarna avgörs i kvalheat, i vissa fall semi och sedan finaler, så Ebba kan endast tävla i en av sina kvalade grenar.

Tittar man på den Europeiska statistiken på 2000m Hinder så ligger Ebba idag ( 22/6 ) på 4:e plats i U18 och då endast efter detta enda loppet hon sprungit. I de andra grenarna ligger just nu rankad lägre.

Givet de förutsättningarna så är det 2000m Hinder som landslagsledaren, Ebbas tränare och Ebba nu själv har beslutat sig för att springa. Så kl 08:15 (lokal tid) den 4 Juli, kommer Ebba stå på startlinjen i försöksheatet! 

Ebba känner själv att hon är förberedd genom att hon under hela grundträningen och i början av säsongen har skött sin träning. I båda sporterna. Ebba satsar ju även på fotboll och har en given plats i Växjö DFF. ”Jag älskar båda sporterna och tycker det är extremt roligt. Det gör att jag hela tiden är villig att göra det som krävs för att hålla motivationen uppe”. Hon berättar också att hon ”inte i nuläget ser att jag inte skulle kunna hålla på med bara en sport. De båda komplettera varandra så pass bra och att jag är helt säker på att jag gynnas i båda sporterna av att kombinera dem. Dessutom tröttnar jag aldrig! Variationen av träningen är perfekt för mig”, säger hon.

Att det är mkt träning, många pass och mycket god planering som krävs kan Mia bekräfta. Det läggs ett stort ansvar också på henne själv att lära känna sin kropp och känna efter hur den mår, för att träna rätt och framförallt, vila. En hel vilodag i veckan och hellre vila en dag extra vid känning eller trötthet, är extremt viktigt för henne.

Nu inför avresa till Jerusalem den 2 juli, så förbereder sig Ebba på samma sätt som inför stora lopp här hemma. Hon laddar upp ordentligt, hon har roligt, ska fira midsommar med sina vänner och äta sin havregrynsgröt till frukost så hon är riktigt taggad när det väl är dags att springa.

Vi önskar dig all Lycka till från hela klubben och igen, Stort Grattis till landslagsplatsen!

Ebba Cronholm1

Ebba Cronholm2

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info