Hoppa till sidans innehåll

Grattis Fanny Roos

15 MAR 2021 20:04
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 20:04

STORT STORT GRATTIS FANNY ROOS Till Inne EM silvret i kula. Senaste medaljen i kastgrenar för kvinnor var 1928.

Måste bara ge lite mer än bara ett grattis till Fanny. Fanny har vunnit alla Svenska Mästerskap ute och inne sedan ungdomsåren 15 och framåt. Hon har blivit lite bättre varje år. Ganska unikt att en utvecklingstrappa har så jämna trappsteg som Fannys har haft. Är det bara tur eller finns det någon logik i detta? Det finns ett en OTROLIGT TYDLIG logik i detta!

Eftersom jag sett henne i olika sammanhang sedan hon var 14 kan jag faktiskt ge en sann bild. För att förklara varför Fanny tar den första Svenska kastmedaljen på damsidan sedan 1928 så plockar jag ut en novemberdag när Fanny gick andra året på idrottsgymnasiet i Växjö. Fanny började normalt klockan 11 den dagen och körde ett styrkepass på High Performance Center. Denna dag var det inlagt ett prov 08.30. När jag kommer till HPC vid 07.50 så möter jag en färdigtränad Fanny som helt naturligt säger, fick börja träna 06.30 för att hinna köra förmiddagspasset. Detta personifierar Fanny!

Fanny älskar vägen fram, Fanny älskar att träna, Fanny älskar kula. Därför kommer framgångarna och resultaten i en lugn men kontinuerlig ström. Fanny är så otroligt dedikerad träning för kula och verkligen ÄLSKAR HELA RESAN. Detta är nyckeln till framgång.

Fanny är den som ska äras i första hand, men har hon kunnat göra detta helt på egen hand? Nej, det som skapar en framgång är en helhet och trygghet kring en satsning. I stort och smått så har så många varit inblandade. Först och främst givetvis stötande familj, mamma Lotta, pappa Tony och hockeybror Hampus. Sen vet jag att morfar var det största av fan så länge han levde. Ljungby Friidrott en förening som så många andra mindre fantastiska föreningar oförtrutet gör god verksamhet som plockar fram talang efter talang. Athletics 24 Seven med support av Fitness 24 seven som under fem år skapat ekonomiska förutsättningar kring en trygghet. Ljungby Kommun och företag i Ljungby som under många år supportat Fanny mot världseliten. Givetvis Svensk Friidrott och SOK.

Förlåt Fanny men jag måste nämna Pelle på macken, han kommer alltid att ha dig på anställningslistan oavsett om du inte kommer att göra en enda dag till. Pelle är sååå stolt över alla fantastiska idrottare han fått möjligheten att ha anställda på MACKEN. Du Fanny, Ellie, Frida, Brorsson, Jennifer osv…….

När det gäller träning, så skapas möjligheterna i träningsmiljön och gruppen. De som har stått för planen kunskapen och långsiktigheten är främst två personer. Per ”PK” Karlsson som satte basen från gymnasiestart och fem år framåt. Lugnt klokt och metodiskt. PK är en mysprofessor med kunskap utöver det vanliga samtidigt som han är mindre bra på att framhäva sig själv. Välkommen tillbaka PK från fotbollsindien, vi plockar in dig i HPC verksamheten omgående. Vesteinn Hafsteinsson diskus och kulprofessorn klev in när Fanny var 20. Vesteinn som inte lämnar något åt slumpen. Dedikerad med struktur och kunskap. Vesteinn och Fannys samarbete trots fem år är bara i sin linda. Mycket mer komma skall.
Fanny, du är en förebild i att tidigt förstå vad som krävs för att lyckas. Du har redan nu under tio år gjort allt i helheten, ditt dagliga liv för att bli Världsstjärna. Där är du nu och kommer att vara under lång tid.

Tack alla ni som förstått vad som krävs och stöttat på vägen. Tack främst ”PK” och Vesteinn.

Hoppas vi får fram många fler Fanny i Småland, Växjö som förstår vad resan kräver. / Agne Bergvall

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info