Hoppa till sidans innehåll
Samtliga 4 lag med sina lagledare efter genomförda tävlingar.

Lag-UDM kval

28 MAJ 2015 14:22
LAG-UDM kval 1 i Södra Serien för Ljungby FIK i Kalmar, lördagen 23 maj. Ljungbys unga friidrottare som deltar i seriespelet för Lag i flickor och pojkar 11 och 13 år hade i lördags sina första seriematcher.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2016 20:46

 Lagtävlingar i friidrotten är ett roligt sätt att göra en individuell sport till en lagtävling. Vissa av friidrottsklubbarna på mindre orter har svårigheter att få ihop till hela lag, men i Ljungby så är det ett viktigt inslag i föreningen som man vill satsa på och  LFIK jobbar aktivt med att få ihop lag. Ljungby ställde i år upp med 4 st lag totalt. 1 st F13, 1 st P13,1 st F11 och 1 st P11.

Laget tävlar sedan mot andra lag i distriktet och serien avgörs i 2 matcher i två serier. En i Norra Småland och en i södra. De totalt 6 bästa lagen i båda serierna möter sedan varandra och gör upp i en final som går i  september.

Varje lag har en deltagare i var en av de 7 st olika friidrottsgrenarna som omfattades av den första matchen. En deltagare får max delta i 2 st individuella grenar. Lagen deltar också i en gemensam stafett. 5x60m.

Efter varje avslutad gren får deltagaren poäng efter placering i grenen och samlar på så sätt poäng till sitt lag.

Efter första matchen så har vi just nu 3 st lag i finalen och det 4e laget endast 1 poäng från finalplats! Inget är dock avgjort förrän efter andra matchen, som spelas hemma i Ljungby på Sunnerbovallen den 30 augusti.

Många fina prestationer gjordes i det soliga med mycket blåsiga vädret som rådde på Fredrikskans. Vi hade en flicka i F11 som åkte över bron från sommarstugan på Öland bara för att täcka upp en sträcka i stafetten, en kille i P13 som tog sig i mål på 60mH trots ett fall på första häcken orsakad av den kraftiga blåsten där han gjorde en ”Kallur” och kom för nära häcken. Andra prestationer är att ställa upp i grenar som man normalt inte gillar, tex en flicka i F13 som kastade diskus och fina individuella resultatprestationer i personliga rekord och ivrigt framhejande på sina lagkamrater. Allt i en härlig faightingspirit mot andra lag i Småland.

F11 ligger just nu på finalplats, endast 1 poäng efter 1an och 4 poäng före 3an. Linn Johansson tog lagets enda grenseger i höjd. Resten av lagspelarna tog flera 2a platser genom Ida Cedvik i längd, på samma resultat som segraren, men med ett sämre andra hopp, Annie Rosén i kula och Ella Blom i 600m. Laget fyllde sen på med Agnes Bylander i stafetten och avslutade med en fin 2a plats både där och totalt i serien just nu.

P11 leder sin serie med 5 poäng och ser just nu finalklara ut. Laget tog 3 st grensegrar genom Johan Kenneryd i 60mH, Vincent Persic i höjd och Viggo Danielsson i spjut. Killarna sprang tillsammans med Adam Herdonsson och Linus Rosengren även hem stafetten med nästan 3 sekunders marginal till 2an. Man har ett jämt och bra balanserat lag med spelare som kan göra flera grenar, så det ska bli spännande att se hur det går i andra matchen hemma och i en eventuell final. Det ser jättefint ut hittills.

P13 laget ligger just nu 4a, 1 ynka poäng från en 3e plats och därmed en finalplats  i sin serie.P13 laget består av killar alla födda 2003, alltså alla ett år yngre än flera andras lagspelare. Detta till trots tog de 2 st grensegrar genom Jacob Thelander i höjd och Noah Idoffsson i diskus. Nämnda Noah kastade iväg diskusen 10m längre än sitt förra personliga rekord och tog en klar seger framför de andra stora killarna. De tog också 2 andra platser genom Lucas Jansson i spjut och Jacob i tresteg. I stafetten sprang även Ville Andersson, Mattias och Dennis Borg hem 3e platsen, tillsammans med Lucas och Jacob. Dom har en tuff serie men med rätt laguppställning och friska spelare finns fortfarande chansen i andra matchen att ta sig till den efterlängtade finalen!

F13 laget består av flickor både födda -02 och -03.  Detta laget ligger just nu på 2a plats och alltså även de i final just nu. Man fick 3st grensegrar genom Alma Ericsson i 60mH, Alva Solberg i spjut och en rafflande uppgörelse i 600m där Frida Herdonsson knep förstaplatsen med endast 8 hundradelars marginal! I Stafetten fick alla flickorna i laget göra det dom gillar allra bäst, springa fort. Så fort att man även där tog segern genom sina fina växlingar och snabba löpsteg.

Extra roligt är att nästa seriematch avgörs på hemmaplan och att det är viktiga poäng som skall tas för att finalen skall nås.

Skribent: Mia Jansson

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info