Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mia Jansson

GULD till F13 laget och silver till P11 laget

24 SEP 2015 21:04
GRATTIS!!! I ett skönt höstväder avgjordes distriktsfinalerna för de 6 bästa smålandslagen för flickor och pojkar 11, 13 och 15 år.
  • Skapad: 24 SEP 2015 21:04

Lagen gjorde upp i 9 st individuella grenar + en avslutande stafett, där varje deltagare hade rätt att ställa upp i max 2 grenar + stafetten och de samlade poäng efter placering. Ljungby Friidrott hade kvalat in till finalen i Habo med alla sina 4 deltagande lag efter grundserien. Dessutom så anmälde klubben ett F15 lag, som tillsammans med 4 st andra F15 lag endast deltog i ett finalspel

 

PhotoArt_09202015174138-1

Allra bäst gick det för vårt F13 lag, som vann hela matchen efter att Alma Ericsson på sista sträckan i stafetten visat på en otrolig fightingvilja, där hon  förutom att plocka in några meter, dessutom vann med otroligt liten marginal, 4 hundradelar, över konkurrerande Habo. De båda lagen slutade på exakt samma poäng, men då Ljungbys flickor vann stafetten, korades de till vinnare. Båda lagen hade dessutom lika många grensegrar och andra platser, så mer jämt och spännande än så kan inte en lagmatch bli.

 

20150920_171734 (2)

Flickorna var inte segertippade då de kom tvåa i sin Södra serie, men då alla presterade på absolut toppnivå i sina individuella tävlingar och hejade fram varandra på ett förnämligt sätt, visade dom att dom ville vara med och fightas om segern. Varenda poäng visade sig vara viktig – precis så som en lagtävling i friidrott skall vara!

 

September 2015.1 072

Förutom vinsten i stafetten blev där några individuella grensegrar genom Alma i 60mH på 10,13, Alva Sundström i kula på 12,58m och Frida Herdonsson i 200m på 27,85s. Övriga tjejer i laget var Frida Nilsson som sprang 60m, Nellie Prytz som kastade spjut och Mira Thegelström som hoppade höjd och tresteg. Allihop slog personliga rekord i samtliga dessa grenar. Tillsammans sprang de sedan 5 x 60 m stafetten som avgjorde hela tävlingen och bärgade hem guld till laget och klubben! Stort grattis! Tvåa blev Habo, trea kom Växjö och sen Hovslätt, IK Hakarpspojkarna och  Kalmar.

 

Blandat September 417

Pojkarna i P11 gick in i finalen lite som favoriter efter att ha spelat en väldigt bra grundserie som de vann. Killarna var otroligt laddade och  mycket fokuserade på sin uppgift. De gjorde en bra tävling och slutade tillslut på en silverplats. Att ta en andra plats i den konkurrensen som råder i det friidrottstäta Småland, med många klubbar med fina traditioner, är mycket bra och väldigt få förunnat. Så de ska vara stolta över sina och lagets prestation! Vann gjorde IK Hakarpspojkarna, trea blev IK Sisu (Nässjö), sen Högby och Värnamo. Individuellt tog laget 4 st grensegrar genom Linus Rosengren i tresteg med 8,39m och diskus på 20,68m, Johan Kenneryd i spjut med 23,77m ( Johan sprang också 60mH ) och Vincent Persic i höjd på 1,32. Övriga i laget var Fabian Rosdahl på 60m, Adam Herdonsson i längd och 600m och Viggo Danielsson som stötte kula. Killarna slutade sen 2a bakom segrande IK Hakarpspojkarna i stafetten. Grattis till silvret!!

 

20150920_164749

Klubbens P13 lag, som tog sig vidare till finalen med en hårsmån från grundserien, gjorde en mycket bra insats. Laget består av 6 st pojkar som alla är födda 2003, alltså ett år yngre än de flesta andra pojkarna från övriga lag. I grundserien vann ett annat rent -03 lag, Växjö, över Ljungbys killar, men de fick se sig slagna av Ljungbykillarna i finalen! Individuellt vann killarna en grenseger genom  Jacob Thelander i höjd med 1,52m. Jacob hoppade också längd och tillsammans med Lucas Jansson som kastade spjut och sprang 60mH, Ville Andersson som sprang 200m och hoppade tresteg, Mattias Borg på 60m, Mattis Olsson på 1500m och Noah Idofsson i kula och spjut samlade de ihop poäng som gav dem 5e platsen i totalsegern efter att de i den avslutande stafetten även där slutat 5a. Killarna har ett år till på sig i samma serie och är säkert redan laddade för det.

Klubbens yngsta tjejer F11 fick efter avslutad tävlingsdag, kliva upp på 3e platsen på pallen och motta bronspengen, vilket såklart var jätteroligt efter alla tjejernas fina prestationer! Dock hann flickorna inte mer än hem till Ljungby efter den 2 timmars långa bussfärden, förrän arrangören upptäckte att man gjort en miss i resultatberäkningen och ett annat lag egentligen skulle slutat 3a. Missen till trots fick tjejerna självklart behålla sina medaljer. Laget hade två individuella segrar, Ida Cedvik i 60m och Linn Johansson i kula. Både Linn och Ida gjorde varsina grenar till ( höjd och längd), Vera Pernu Andersson hoppade tresteg och kastade diskus, Ella Blom sprang 600m och 60mH och Annie Rosén- Andersson kastade spjut. I stafetten sprang sedan, Linn, Annie och Ida tillsammans med Siri Prytz och  Nora Larsson hem 4e platsen, som alltså blev lagets slutgiltiga placering.

 

20150920_164940

 

Klubbens lite äldre tjejer, F15, hade också anmält ett lag till finalspelet. Efter en sent sjukdomsbortfall, så var laget inte  fulltaligt, men tillräckligt många för att kunna ställa upp i tävlingen.

Tjejernas främsta placering var i spjut, genom Gabriella Janssons 2a plats på 34,68m. Gabriella kastade också diskus där hon blev 3a. Tjejerna abonnerade sedan på 3e platser genom Emilia Culibrk i kula och 800m, Aléa Gunnarsson i tresteg ( Aléa sprang också 80m ) och Ellie Palmkvist i höjd och längd. I stafetten kom sedan en 4e plats. Då tjejerna var en flicka kort fick de stryka sig i 2 grenar och slutade 5a i totalresultatet. Alla flickorna gjorde personliga rekord i sina grenar. Grattis till fina prestationer!

Vi citerar Smålands friidrotts hemsida med orden ” Allra högst toppbredd var det dock Ljungby FIK som lyckades få till med finallag i så många som fem av sex klasser, dessutom seger i F13 och silver i P11” och gläds med klubbens framgångar!

Skribent: Mia Jansson

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info