Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Lag-UDM final!

12 SEP 2011 22:48
En av friidrottsårets höjdpunkter är finalen i lag-UDM. Här tävlar Smålands sex bästa lag i klasserna flickor 11 år, flickor 13 år och flickor 15 år samt pojkar 11 år och pojkar 13 år. Via två kvaltävlingar lyckades Ljungby FIK att ta sig till final i samtliga klasser, vilket visar vilken fin bredd friidrottsverksamheten i Ljungby har. I tio av friidrottens grenar mäter lagen sina krafter och avslutar sedan med en stafett där det allt som oftast avgörs.
  • Skapad: 12 SEP 2011 22:48

Ljungbys lag i pojkar 11 visade en fin bredd genom en rad 3:e och 4:e platser. Tävlingen avgjordes först efter stafetten där pojkarna på bättre placering till slut tog hand om bronspengen. I pojkar 13 har Ljungby flera duktiga friidrottare och bronset erövrades med stor marginal ned till fjärdeplatsen.

 

De tre flicklagen visade på starka kämpatakter, speciellt laget i flickor 15 som, liksom killarna, lyckades ta bronset. Denna tävling var klart jämnast där skillnaden mellan andra och femte lag till slut bara blev två poäng. Även här avgjorde stafetten där Ljungby knep de poäng som behövdes.

 

Ljungbys flickor 13 ställde upp med ett starkt lag och kämpade om förstaplatsen med Jönköpingslaget, Hovslätt, under hela tävlingen. I de flesta grenar var det antingen Ljungby eller Hovslätt som toppade och det visade sig till slut att båda lagen hamnade på samma poäng. Ljungby fick silver där Hovslätt vann på fler grensegrar, 5 mot Ljungbys 4.

 

Flickorna i 11-laget kämpade väl efter sina förutsättningar under hela tävlingen. Det blev ingen pallplats men en varierande och händelserik tävling.    

 

Tävlingen bjöd på en fantastisk stämning trots de kraftiga regnskurar som kom lite då och då. Lagom till de avslutande stafetterna tittade solen fram och lyste ikapp med Ljungby FIK:s framgångar.

 

Pojkar 13 såg ut så här efteråt:

LagUDM 2011 final P13

 

Flickor 15-laget:

LagUDM 2011 final F15

 

Flickor 13 rockade loss:

LagUDM 2011 final F13

 

Och slutligen flickor 11 och pojkar 11 där tyvärr många hade åkt hem när bilden togs strax innan prisutdelningen:

LagUDM 2011 final F och P11

Skribent: Michael Persson

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info