Hoppa till sidans innehåll

Götalandsmästerskapen inomhus 2011

14 MAR 2011 21:38
I lördags bar det iväg till Uddevalla för en av inomhussäsongens höjdpunkter, Götalandsmästerskapen. Här tävlar Smålands bästa 13 och 14-åringar mot jämngamla friidrottare från Skåne, Blekinge, Halland, Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Västergötland och Östergötland.
  • Skapad: 14 MAR 2011 21:38

I år representerades Ljungby FIK av 98:orna med fyra tävlande i 13-årsklasserna. Ester, Linnea, Johannes och Villiam bidrog med sina individuella prestationer i allra högsta grad till att Småland med knapp marginal lyckades ta hem lagpriset.

 

Den första dagen inleddes med försöken på 60m och därefter hoppade killarna tresteg och tjejerna stötte kula. Vi fick direkt flera toppresultat när Linnea blixtrade till och höjde sitt pers i kula med en halvmeter till 11,65 och Villiam hoppade hela 10,65 i tresteg och var därmed även han en halvmeter längre än sitt personliga rekord. Första prisutdelningen var i kula och både Ester som kom 8:a och Linnea som kom 4:a var med och fick pris. Villiams enorma hopp gav förstaplatsen i konkurrens med betydligt större killar. Johannes hamnade på en hedrande 10:e plats.

 

Lördagen fortsatte med fler grenar där bl.a. Ester hoppade tresteg med den äran och hamnade på femte plats efter ett kraftfullt hopp på personliga rekordet 9,62 m. Ester tog därmed sin andra medalj för dagen.

 

Söndagen inleddes även den i framgångens tecken när Villiam knep andraplatsen på 60m häck med tiden 9,90, en hundradel under tidigare personliga rekordet. Johannes fortsatte med att hoppa höjd och var en hårsmån från att ta hem fjärdeplatsen. Han hade två superhopp på 1,49 men ribban ville inte ligga kvar. Johannes fick dock till slut sin medalj genom en fin åttondeplats.

 

Efter två intensiva dagar blev det hemfärd i vår minibuss där tränarna Michael och Johan turades om att köra. Med i bussen var också två mammor som bidrog till en lyckad helg.

 

Prisutdelning kula flickor 13

 

Prisutdelning tresteg pojkar 13

 

  Villiam springer hem sjundeplatsen på 200m

 

Johannes, Ester och Linnea med Smålands pokal för segrande lag

Skribent: Michael Persson

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info