Hoppa till sidans innehåll

Götalandsmästerskapen 2011

05 SEP 2011 20:23
Här ser ni Ljungby FIK:s 98:or som deltog i Götalandsmästerskapen i helgen som gick. I ett fantastiskt väder och med fantastiska prestationer av landets bästa 13- och 14-åringar hävdade sig våra friidrottare enormt bra.
  • Skapad: 05 SEP 2011 20:23

En av årets stora händelser för 13 och 14-åringar är Götalandsmästerskapen (GM). De aktiva kommer från Skåne, Blekinge, Halland, Småland, Göteborg, Västergötland, Östergötland, Bohuslän och Dalsland. Tävlingen ordnades i år i Falköping som bjöd på ett perfekt arrangemang med bl.a. Mattias Sunneborn som prisutdelare.

 

Ljungby FIK representerades av sex aktiva som alla hade klarat de kvalgränser som var satta för att få delta. Alla sex gjorde fantastiska prestationer och nådde pallen och prisutdelningen minst en gång var. I GM är det alltid en stor prispall där de åtta första får medalj. Konkurrensen är mördande i de flesta grenar vilket gör att det är en stor prestation att hamna där.

 

Hampus Roos och Linnea Alm satte ribban direkt när de i slägga knep femte resp. tredje plats. Linneas kast var på utmärkta 35,96 m, endast 29 cm från silver, och ett fint personligt rekord! Johannes Karlsson fortsatte i samma anda och lyckades knipa bronset i höjd på 155 cm efter att ha tagit höjden i tredje försöket. Ett personligt rekord och en riktig kraftansträngning. Lördagens tävling fortsatte och Linnea Aronsson kom femma med 29,82 m i en fin spjutfinal, endast 61 cm från brons. När kvällen närmade sig gick Hampus Roos in i tävlingen igen, också han i spjut. Med ett fint kast på 30,99 erövrade han sjunde plats.

 

Den andra tävlingsdagen gick i samma anda och Ester Zientara kom femma i kula med en mäktig stöt på 12,23 m. Villiam Olsson fortsatte tävlandet och sprang hem bronset på 600m på tiden 1.39.90, personligt rekord, där en stark spurt bäddade för bronset. Villiam och Johannes tävlade därefter i tresteg, vilket gav ytterligare två pallplatser genom Villiams tredje och Johannes sjunde plats. Hampus avslutade sedan söndagens tävlingar genom att komma sexa i kula där motståndet var mycket tufft.

 

Tävlingen avslutades med en stafett på 8 x 200m där distrikten tävlade mot varandra. Villiam deltog på en sträcka i smålandslaget. Med på resan var också Sanna Persson som hejade på sina kompisar i träningsgruppen. Sen åkte vi hem i minibussen, trötta, nöjda och glada.

 

På begäran kommer här lite fler bilder. Det blir några actionbilder från tävlingen. Först ut blir Linnea som också var med på 60m häck. "Vi" var ju med på fler grenar än de som har nämnts.

 

GM_ linnea

 

Johannes hoppade så här fint på 151 cm:

 

GM_ johannes

 

Och så har vi en av Esters mäktiga kulstötar. Ni ser kulan precis vid "2:an" på skylten.

 

GM_ ester

 

Skribent: Michael Persson

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info