Hoppa till sidans innehåll

Förbundsdomare


Förbundsdomare Mia Jansson

Ljungby FIK arrangerar en del tävlingar varje år. Vilket kräver kompetent och stark funktionärskår. Och givetvis så är det av stort intresse att vår uppskattade funktionärskår höjer kompetensen ytterligare. Under 2017 (27-28/5) kommer klubben att för första gången arrangera en mångkampstävling för seniorer. Men samtidigt kommer vi även att ha DM / JDM / & UDM för Småland i mångkamp dessa dagar.

 

För huvudfunktionärerna vid SM-tävlingar så är kraven att de är utbildad Förbundsdomare. Detta för att säkerställa kvalité på tävlingarna. Mia Jansson gick Förbundsdomarutbildningen 2016 i Helsingborg. Detta avslutas med skriftligt prov, som nu Mia har fått godkänt på. Därmed kan hon alltså nu titulera sig Förbundsdomare och alltså via Svenska Friidrottsförbundet agera domare på större tävlingsarrangemang.

 

Mia är tävlingsansvarig i klubben och också den som tillsammans med tävlingssektionen beslutar vilka tävlingar som klubben kommer arrangera. Hon är en av flera huvudfunktionärer som "alltid är med". 

 

/ Skribent Michael Robisch

Uppdaterad: 29 AUG 2017 22:27 Skribent: Michael Robisch
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info