Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


VM närmar sig med stormsteg och nu kompletterar förbundskapten Kajsa Bergqvist den svenska truppen med ytterligare sju aktiva. "Nu har vi ett grymt gäng med 21 hungriga svenskar. Det här ska bli så himla kul", säger Kajsa.
 
Nestléspelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 12 år. Med Nestléspelen får barn testa på olika typer av tävlingsformer inom friidrott och Örbyhus IF är en förening som hakat på konceptet.
 
Friidrottsläger på sommarlovet lockar många barn till arenorna när de är lediga, men är också en bra väg in till friidrottsträning även när lovet är slut. Vi pratade med Frida Lundin från Hellas FK som kör läger för 240 barn.
 
Armand Duplantis krönte en fantastisk Bauhausgala med att hoppa högre utomhus än någon hade gjort tidigare.
 
Bauhausgalans förtävlingarna levererade fina förutsättningar för många svenskar som tog chansen att tävla på Stadion. Av de som tävlade under huvudprogrammet stod Carl Bengtström och Andreas Kramer för de bästa löpinsatserna.
 
Diamond League-tävlingar utanför Skandinavien brukar vanligtvis innehålla som mest tre till fyra av våra stora stjärnor. När Diamond League kommer till Stockholm får däremot många svenskar chansen att visa upp sig på den stora friidrotts-scenen.
 
14 aktiva har visat god form i säsongsinledningen och stabilt presterat i nivå med kvalgränsen till Junior-VM och är därför uttagna.
 
För första gången någonsin startas det upp en specifik elit- och landslagssatsning för parafriidrottare i Sverige – i Bollnäs. Det är Svensk Friidrott som ligger bakom initiativet.
 
Trail-EM avgörs 1–3 juli på vulkanön La Palma och det kan bli fina svenska resultat, tror lagsledare Kerstin Rosenqvist.
 
Under tisdagen genomfördes en pressträff med svenskt fokus inför Bauhausgalan på Stockholm Stadion. På plats var Kajsa Bergqvist som gav en bild av läget inför de sista uttagningarna till VM i Eugene.
 
I finska Tammerfors samlas friidrottsveteraner från hela världen för att mötas i rafflande tävlingar. De aktiva är från 35 år och uppåt och de äldsta tävlar i klassen 100+.
 
Löprundan fortsätter norrut och fyller denna gång på med energi i Sundsvall!
 
Det blev en lyckad tävling för Lisa Gunnarsson i värmen i Täby där hon hoppade 4.51 och tog hem segern.
 
Vid förbundsårsmöte 2004 beslutades att ett Ungdomsråd skulle startas i Svenska Friidrottsförbundet. Första rådet tillsattes 2005 och nu byter Ungdomsrådet namn till Ungdomskommittén.
 
Till VM 100 km som avgörs i Berlin 27 augusti skickar Sverige en trupp på sju löpare, tre herrar och fyra damer.
 

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info