Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I sin tredje maratonstart för året slog Carolina Wikström till med nytt personligt rekord, 2.26.14. "Strävan är ju hela tiden att utvecklas och gå framåt och då är det viktigt att få kvitto på det", säger Carolina.
 
Under måndagskvällen utsåg World Athletics årets manliga och kvinnliga friidrottare. Efter tre mästerskapsguld under 2022 och lika många världsrekord gick utmärkelsen ”Male Athlete of the Year” inte oväntat till Mondo Duplantis.
 
Prestationscentrum kast hade i helgen träff för aktiva och tränare i tunga kast. Anders Axlid, ansvarig för PC kast, säger att det blir spännande säsonger framöver.
 
Valencia Marathon 2022 blev en snabb historia där både herr- och damsegraren sprang på tredje snabbaste tiderna genom historien. Bästa svenska placering stod Carolina Wikström för.
 
Söndagen den 4 december kan det gå undan i Valencia när några av världens bästa maratonlöpare, bland andra Hanna Lindholm, ställer sig på startlinjen för att ta sig an Valencia Marathon.
 
Många arrangörer av motionslopp drabbades hårt av pandemin och vi gör vad vi kan för att hjälpa till att nå tidigare deltagarnivåer. Den 14 december kl. 17.00 bjuder vi in till webbinarium med tema Återstart motionslopp.
 
Under de senaste veckorna har flera stora mästerskap inom parafriidrott ägt rum. Och de svenska aktiva har presterat bra och kommit hem med flera medaljer.
 
Igår berättade vi att de tre toppriserna i lagmomentet i 2022 års Castorama gick till Hässelby, Upsala och Tureberg. Men inte mindre trettio ytterligare klubbar hade fått ihop kompletta 12-mannalag och även för dem fanns möjlighet att bli prisade:
 
Den 24 januari 2023 kommer friidrottssverige att fylla Cirkus i Stockholm när Atea Friidrottsgalan, efter två år som digital gala, åter blir fysisk. Under kvällen kommer priser att delas ut till de friidrottare som under 2022 har presterat på topp.
 
Det blev Hässelby SK i topp i alla kategorier i den 42:a årgången av hösttraditionen Castorama: Simon Pettersson och Vanessa Kamga försvarade sina individuella förstaplatser och klubbens 12-personerslag stod i särklass!
 
Inomhussäsongen är ung men det har redan tävlats i de flesta grenar och idag publicerades årsbästalistorna på friidrottsstatistik.se.
 

Sju nya förbundsdomare

(2022-11-29 10:12)
Utbildningen är avslutad och vi gratulerar sju nya förbundsdomare till deras nya ämbete.
 
I dag kompletterades den svenska truppen till stundande Terräng-EM i Italien. Totalt 13 löpare kommer att springa för Blågult, bland andra Sarah Lahti som i går grejade ännu en meriterade terrängseger.
 
Det blir Karlstad och IF Göta som får ta hand om 2023 års upplaga av Nordenkampen den 12 februari. "Det betyder mycket för föreningens aktiva och staden i stort", säger Johan Engberg från IF Göta.
 
Armand Duplantis är en av de 14 nominerade till Radiosportens stora pris Jerringpriset. Här kan du läsa om vilka andra som är nominerade och om hur man röstar.
 

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info