Hoppa till sidans innehåll

Damer div.1 & Herrar div.1 11/9-21

13 SEP 2021 22:13
  • Uppdaterad: 13 SEP 2021 22:13

Kristianstad IP (Arrangör Åhus FIK)

Resultat

I årets seriespel hade både Ljungbys Dam och Herrlag kvalificerat sig till spel i division 1, landets näst högsta serie för Seniorlag. I en match tävlas det i 17 st grenar plus stafetten och varje individ får starta i max 2 st grenar och det är endast 5 st individer i varje lag som får dubbla.

Damlaget hanterar det då det är många tjejer i klubben som både kan dubbla och ställa upp i många grenar plus att klubben totalt sett har många tjejer i träning totalt sett. I Herrlaget är det lite värre. Vi har flera duktiga spelare men totalt sett är vi något få killar i klubben, vilket på sikt kan ställa till det. Klubben behöver alltså fler killar i träning!

Damlaget placerade sig som 4:a av totalt 6st lag och herrlaget som 3:a av totalt 5st lag. Det innebär att båda lagen har kvalificerat sig för spel i division 1 även nästa år! Grattis!

I damlaget hade vi några som plockade många poäng genom framskjutna placeringar: Ebba Cronholm vann både 400m häck och slog dessutom nytt klubbrekord i grenen på 1:04,62  och 1500m Hinder och Amanda Stenbäck kom 2:a på 400m. Övriga tjejer i laget: Aléa Gunnarsson, Alva Sundström, Gabriella Jansson, Elice Gunnarsson, Ella Blom, Kyra Gunnarsson, Annie Rosén Andersson, Elina Kilpeläinen och Linn Johansson. Tjejerna sprang också en bra stafett och hade varit nära klubbrekord om inte en löpare på banan bredvid ramlade över på Ljungbys bana.

Herrlaget hade också flera framskjutna placeringar. Jacob Thelander vann längden och 110m häck (med 1 hundradels marginal), Villiam Olsson kom 2:a i både 100m och 200m, Lucas Jansson 2:a på 800m och Gustav Alm knep 2:a platsen i diskus. Killarna sprang även in som 2:a i stafetten. Pga sjukdomar och en fotbollsmatch som krockade lämnades VO i tre grenar, så med det som facit genomförde killarna en mycket bra match där flera tog grenar som inte var deras egna. Övriga i laget var: Jesper Ullbing, Jacob Nilsson, Simon Alexandersson, Jörgen Alm och Alfred Steen.

Bra lagkänsla och två välspelade matcher!

HerrarODamer

Skribent: Michael Robisch
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Ljungby FIK - Friidrott
Box 851
34118 Ljungby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ljungbyfriidrot...

Se all info